Werven in tijden van het coronavirus

Hoe leert u kandidaten kennen in tijden van corona? Gelukkig kan het wervingsproces volledig virtueel. Wij delen graag onze tips voor een succesvolle, digitale werving. 

Voer sollicitatiegesprekken via een videocall 

Iemand toch ‘zien’, al is het via een scherm, is fijner dan alleen horen. Geef van tevoren duidelijk aan welke tool hiervoor gebruikt gaat worden en hoe de kandidaat dit voor kan bereiden. Dit vermindert de kans op technische (opstart)problemen en zorgt ervoor dat er gelijk met het gesprek gestart kan worden. Zorg er uiteraard ook voor dat u zelf op tijd klaar zit voor het sollicitatiegesprek met werkende apparatuur. 

Zorg voor een goede candidate experience 

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit? Grote kans dat het proces anders is dan hoe iedereen dit gewend is. Zorg ervoor dat de kandidaat goed op de hoogte is van het proces, en geef een update bij eventuele veranderingen in het proces.

Hoe ziet de bedrijfscultuur eruit? 

Het is voor de kandidaat wellicht lastiger een goed beeld te krijgen van het bedrijf, de werkplek, de bedrijfscultuur en het team waar hij of zij in zou komen te werken. Een rondje door het kantoor is wat lastig, dus zorg ervoor dat deze aspecten tijdens het gesprek aan de orde komen. Wellicht zijn er nog foto’s en video’s die hierbij kunnen ondersteunen. Geef ook aan welke maatregelen het bedrijf heeft getroffen om in gezondheid het werk te kunnen doen. Is de hele organisatie momenteel aan het thuiswerken? Hoe gaat dat? 

Maak gebruik van een virtual assessment

Juist nu een fysieke ontmoeting in het wervingsproces ontbreekt, is het fijn om een extra middel te hebben om een kandidaat beter te leren kennen. Door de sollicitatiegesprek(ken) te combineren met een digitale persoonlijkheidsanalyse, krijgt u een completer beeld van de kandidaat. Een persoonlijkheidsanalyses geeft zeer goede inzichten in voor de functie belangrijke competenties, die u niet haalt uit een sollicitatiegesprek. Uit onze feedback gesprekken met de kandidaten die het assessment hebben ondergaan, geven zij te kennen zich voor bijna 100% te herkennen in de uitkomst van de persoonlijkheidsanalyse. U kunt deze persoonlijkheidsanalyse eventueel ondersteunen door digitale capaciteitentesten op mbo, hbo- en wo niveau. Dan heeft u een nog completer beeld van de geschiktheid van de kandidaat en het groeipotentieel van de kandidaat. U ontvangt van ons binnen een paar dagen een uitgebreide schriftelijke rapportage en mondelinge toelichting.

Meer advies van één van onze HRM-experts? Plan een virtuele koffie: bel 030 – 20 79 003 of mail office@gezondeffect.nl.