Rookvrije organisatie: help medewerkers om te stoppen met roken

Wist je dat roken de determinant is die verantwoordelijk is voor dertien procent van de ziektelast in Nederland? Door te investeren in de gezondheid van je medewerkers bespaar je niet alleen kosten door het verlagen van het ziekteverzuim. Gezonde en vitale medewerkers zorgen ook nog eens voor betere bedrijfsresultaten. Een goede werkgever geeft om zijn werknemers en hun welzijn. Het aanbieden van een stoppen-met roken-programma aan je medewerkers, loont! Op naar een rookvrije organisatie?

Rookvrije organisatie: samen is makkelijker dan alleen

Samen met collega’s stoppen is gemakkelijker dan alleen. Ze motiveren en steunen elkaar in deze lastige periode. Dit is essentieel voor een blijvend resultaat en succesvol stoppen. Deelnemers van GezondEffect’s Stoppen met Roken programma benoemen deze onderlinge steun en motivatie als belangrijke succesfactor.

GezondEffect programma: Stoppen met Roken

Ons programma bestaat uit groepstrainingen en persoonlijke coaching. Deze combinatie van een collectieve en persoonlijke aanpak, resulteert in veel succesvolle stoppers. Onder leiding van een gecertificeerde coach en oud-longverpleegkundige, gaan je medewerkers in dezelfde periode stoppen met roken.

Ik ben trots, mijn hele familie ook, mijn zoontje heeft geen astma medicatie meer nodig gehad sinds ik gestopt ben met roken. Nu wil ik aan mijn gewicht werken!

GezondEffect deelnemer

Extra tip: door het weghalen van de rookruimte, help je medewerkers om een terugval te voorkomen.

Benieuwd hoe een Stoppen met Roken programma er bij jouw organisatie uit zou kunnen zien? We vertellen graag meer.