CIJFERS

Investeren in welzijn & gezondheid loont

Ons programma zorgt binnen 6 maanden voor een duurzame gedragsverandering bij meer dan 85% van de deelnemers.

85%

1% daling van het ziekteverzuim op basis van 100 medewerkers zorgt voor een kostenvermindering van ongeveer 95K per jaar.

+€95k

94% van de deelnemers geeft aan dat I Feel Good een blijvend, positief effect heeft op de leefstijl.

94%
I FEEL GOOD, ONLINE

Vitale medewerkers door onze persoonlijke en mensgerichte aanpak

In deze veranderende wereld met ontwikkelingen, waarin hybride werken, krapte op de arbeidsmarkt, vergrijzing en steeds snellere technologische ontwikkelingen een keiharde feit is, zal u als werkgever oprecht aandacht moeten geven aan werknemers, zodat zij zo lang mogelijk gezond en vitaal blijven. Zij maken immers het verschil!

GezondEffect heeft afgelopen pandemie-periode een hybride (interventie)programma’s. Het houdt het ziekteverzuim laag, de productiviteit hoog, brengt gezondheid en welzijn bij de medewerker en een aangename werkcultuur. Bij hybride werken is nog belangrijker geworden dat medewerkers elkaar blijven vinden en leren om hun eigen regie te pakken en wendbaar te worden, ook op afstand.

Om burn-outs te voorkomen en medewerkers betrokken en tevreden te houden, richten wij ons niet alleen direct op de medewerkers. Ook ondersteunen wij leidinggevenden met trainingen over leiderschap op afstand en duurzame inzetbaarheid. De rol van leidinggevenden verandert mee, hoe gaan zij hier mee om? Hoe worden medewerkers betrokken gehouden en hoe blijven we in contact en verbinding met elkaar?

Aandacht voor preventie is essentieel voor goede bedrijfsresultaten en het besparen van kosten. Uw medewerkers zijn de kracht van uw organisatie. Een moderne werkgever weet dat door te werken aan het welzijn van personeel, u werkt aan het welzijn van uw bedrijf. Aandacht is groei.

De voordelen van een vitaliteitsprogramma binnen uw organisatie

Duurzaam inzetbare werknemers

01

Goed werkgeverschap

05

Kostenbesparing door lager verzuim

02

Toename van werkgeluk

06

Hogere algehele productiviteit

03

Goed werkgeversimago: een betere positie op de arbeidsmarkt

07

Betere bedrijfsresultaten en klanttevredenheid

04

Persoonlijke en oprechte aandacht voor de werknemer: een betere relatie tussen personeel en bedrijf

08

De voordelen van een vitaliteitsprogramma binnen uw organisatie

- Duurzaam inzetbare werknemers
- Goed werkgeverschap
- Kostenbesparing door lager verzuim
- Toename van werkgeluk
- Hogere algehele productiviteit
- Goed werkgeversimago: een betere positie op de arbeidsmarkt
- Betere bedrijfsresultaten en klanttevredenheid
- Persoonlijke en oprechte aandacht voor de werknemer: een betere relatie tussen personeel en bedrijf

Wij geloven in een mensgerichte en persoonlijke aanpak

Gratis adviesgesprek? Neem contact met ons op.

Het plan van aanpak, begeleidingsschema en coaching zijn afgestemd op de individuen en hun persoonlijke doelen.

Wij helpen medewerkers om vanuit hun eigen kracht te veranderen en eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Er vindt een positieve verandering in cultuur binnen de organisatie plaats.

BRAVO

Onze vitaliteitsexperts coachen op de volgende onderdelen

Meer Bewegen

B

Stoppen met Roken

R

Minder Alcohol

A

Gezonde Voeding

V

Ontspanning & stressmanagement

O

Budgetcoaching

OP MAAT GEMAAKT

Zo zou een I Feel Good programma bij uw organisatie er uit kunnen zien

1
2
3
4
1
2
3
4

Inventarisatie

Onze HR- en vitaliteitsexperts onderzoeken door middel van verschillende methoden de behoeften binnen uw organisatie. Er wordt een op maat gemaakte integrale aanpak opgesteld.

Start met persoonlijk inzicht

Aan iedere start van een traject vindt een Health Check plaats waarbij medewerkers inzicht krijgen in hun fysieke en mentale gezondheid.

Aanpak

Nadat uw medewerkers zich bewust zijn van hun huidige mentale en fysieke staat, start de begeleiding in de vorm van coaching en interactieve workshops. Daarnaast krijgen zij toegang tot onze online webinars en trainingen, die hen helpen naar een gezondere leefstijl.

Rapportage

De deelnemer ontvangt een persoonlijke rapportage met inzicht in zijn of haar ontwikkelingen. De werkgever ontvangt een anonieme, niet individuele rapportage over de algehele bedrijfsvitaliteit en tevredenheid binnen de organisatie.

Inventarisatie

Onze HR- en vitaliteitsexperts onderzoeken door middel van verschillende methoden de behoeften binnen uw organisatie. Er wordt een op maat gemaakte integrale aanpak opgesteld.

Start met persoonlijk inzicht

Aan iedere start van een traject vindt een Health Check plaats waarbij medewerkers inzicht krijgen in hun fysieke en mentale gezondheid.

Aanpak

Nadat uw medewerkers zich bewust zijn van hun huidige mentale en fysieke staat, start de begeleiding in de vorm van coaching en interactieve, op maat gemaakte workshops. Daarnaast krijgen zij toegang tot onze online webinars en trainingen, die hen helpen naar een gezondere leefstijl.

Rapportage

De deelnemer ontvangt een persoonlijke rapportage met inzicht in zijn of haar ontwikkelingen. De werkgever ontvangt een anonieme, niet individuele rapportage over de algehele bedrijfsvitaliteit en tevredenheid binnen de organisatie.

ON DEMAND WEBINARS & ONLINE TRAININGEN

GezondEffect verzorgt binnen het I Feel Good programma online trainingen en interactieve workshops, op maat gemaakt en afgestemd op de organisatie en de individuele deelnemers. Daarnaast hebben uw medewerkers toegang tot ons platform met on-demand video’s. Hier vinden zij nog meer tips van onze gezondheidsexperts. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

Praktische hulp bij het formuleren van persoonlijke doelstellingen.

Naast gezonde voeding en voldoende ontspanning en genoeg bewegen essentieel voor een goede gezondheid. Met praktische beweegoefeningen, handige tips en kennis over goed bewegen helpen wij uw medewerkers om in beweging te komen én te blijven.

In de online training Stoppen met Roken worden uw medewerkers zich bewust van de gezondheidsrisico’s en gezondheidsproblemen die roken met zich meebrengt. Daarnaast leren zij over de (gezondheids)voordelen die het stoppen oplevert. Dit is essentieel om een gewenste aanpassing in het gedrag te verwezenlijken. Vervolgens worden zij door bewezen methodes begeleidt in het stoppen. Deze online training werkt het best in combinatie met onze 1-op-1-coaching en groepsworkshops.

In de online training Minder Alcohol worden uw medewerkers zich bewust van de gezondheidsrisico’s en gezondheidsproblemen die (overmatig) alcoholgebruik met zich meebrengt. Daarnaast leren zij over de (gezondheids)voordelen die het stoppen/minderen oplevert. Dit is essentieel om een gewenste aanpassing in het gedrag te verwezenlijken. Vervolgens krijgen zij verschillende tips en adviezen die hen helpen te minderen/stoppen. Deelname hieraan is geheel anoniem.

Wat is gezond en wat is ongezond? Welke voedingsproducten en stoffen dragen bij aan een goede gezondheid en welke geven risico op gezondheidsproblemen? Onze diëtiste helpt bij het realiseren van een gezond en haalbaar voedingspatroon.

Stress op het werk is beroepsziekte nummer één. Aandacht voor preventie is essentieel. In onze webinars leren wij uw medewerkers hoe zij kunnen omgaan met stress en hoe zij beter kunnen ontspannen. Onze vitaliteitsexperts gaan in op onderwerpen zoals stressmanagement, werk/privé-balans, weerbaarheid, ontspanningsoefeningen een gezond slaappatroon en ademhaling.

Wist u dat 62% van de werkgevers te maken heeft met personeel met financiële problemen? Aan één werknemer met geldzorgen is een werkgever al snel 13 duizend euro per jaar kwijt. Deze kosten zitten vooral in het verwerken van het loonbeslag, (ziekte)verzuim (bijvoorbeeld door stress) en productiviteitsverlies (geschat op 20%). Daarnaast zijn mensen met geldproblemen vatbaarder voor omkoping en chantage, waardoor het bedrijf risico loopt op diefstal en fraude (Nibud, 2017).

In een online training helpt onze budgetcoach uw medewerkers om inzicht te krijgen en houden in hun inkomsten en uitgaven.

Speciaal voor de leidinggevenden binnen uw organisatie: een serie webinars over onderwerpen als leiderschapsontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en vitaal leiderschap.

ON DEMAND WEBINARS & LIVE WORKSHOPS

Voorproefje: bekijk een preview van onze online trainingen hieronder.

Gratis en geheel vrijblijvend een advies ontvangen? Vraag een gesprek aan.

06 130 73 630