ASSESSMENT CENTER

Krijg inzicht in het potentieel van uw medewerkers of kies de juiste kandidaat

Krijg inzicht in persoonlijkheid en capaciteit en valideer uw aannames

Het is onze passie om mensen en organisaties te helpen in het volledig benutten van hun potentieel. Of u nu de juiste kandidaat moet selecteren, talenten wilt identificeren of de ontwikkeling van leiders wilt versnellen; wij geven u de inzichten die u nodig heeft om de best mogelijke keuzes te maken.

De ontwikkeling van een organisatie vindt plaats door inzet, kennis, vaardigheden en motivatie van een medewerker. Daarom is reflectie (en zelfreflectie) op persoonlijk functioneren van noodzakelijk belang.

De persoonlijkheidsanalyse en capaciteitentest zijn scherpzinnige, wetenschappelijk onderbouwde tools die waardevolle inzichten bieden in de wijze waarop mensen van alle niveaus functioneren op de werkvloer.

Zo helpen onze assessments en professionele adviezen met het voorkomen van eventuele hoge kosten en onnodige uitgaven, die bij een mismatch of verkeerde plaatsing van een (potentiële) medewerker worden gemaakt.

Wat is essentieel om te slagen in een bepaalde rol, zoals Sales of Leiderschap? Met de gespecialiseerde PAPI-rapporten ziet u duidelijk waar een kandidaat sterk in is.

Begrijp beter hoe nieuwe medewerkers zullen bijdragen tot het succes van uw organisatie. Bepaal hoe goed iemand in uw team past en creëer ideale teamprofielen.

PAPI-3

Voorkom hoge verborgen kosten bij een mismatch

Onze assessments en advies zijn gericht op het voorkomen van hoge verborgen kosten bij mismatch of verkeerd geplaatste medewerkers.

Kosten werving en onboarding

Productieverlies

Verlies van opdrachten of klanten

Ontslagkosten

Ontevreden collega's

PAPI-3

Inzicht in persoonlijkheid

Persoonlijkheidsassessments helpen u bij:

de keuze van de juiste kandidaten

een vlot verloop van het onboardingsproces

het identificeren van high potentials

interne ontwikkelprogramma’s

het voorspellen van prestaties en behalen van de beste resultaten

Hoe werkt het?

1
2
3
4
1
2
3
4

Wij bespreken samen met u de doelstellingen en vereisten van het assessment. Op basis hiervan wordt het assessment opgesteld.

De kandidaat of medewerker ontvangt een uitnodiging naar de online assessment portal.

De uitkomst van de analyse zal door een gecertificeerd trainer worden bestudeerd.

Het rapport wordt persoonlijk met de deelnemer doorgenomen. Waarna een adviesrapportage voor de werkgever wordt opgesteld en wordt besproken met de opdrachtgever.

Eerste stap

Wij bespreken samen met u de doelstellingen en vereisten van het assessment. Op basis hiervan wordt het assessment opgesteld.

Online assessment

De kandidaat of medewerker ontvangt een uitnodiging naar de online assessment portal.

Professionele analyse

De uitkomst van de analyse zal door een gecertificeerd trainer worden bestudeerd en wordt er een rapportage opgemaakt.

Rapport en bespreking

Het rapport wordt persoonlijk met de deelnemer doorgenomen. Waarna een adviesrapportage voor de werkgever wordt opgesteld en wordt besproken met de opdrachtgever.

Hoe werkt de persoonlijkheidsanalyse?

Door het online beantwoorden van een reeks vragen genereert het systeem het PAPI profiel. PAPI-3 onderzoekt een reeks van persoonlijkheidskenmerken die zijn opgedeeld in Rollen en Behoeften. De rollenschalen meten het beeld dat u als kandidaat van uzelf hebt in uw functie op het gebied van leiderschap, stijl van werken en plannen en organiseren. De behoefteschalen bieden een dieper inzicht in uw gedrag zoals de behoefte om tot een groep te behoren, om opgemerkt te worden en om te presteren. 

Hoe werkt de capaciteitentest?

Met de resultaten van het capaciteiten assessment krijgt u als kandidaat inzicht in uw werk- en denkniveau zowel numeriek (cijfermatig) als verbaal (taalkundig). Hierbij wordt vergeleken met de norm groep op zowel mbo-, hbo- als wo-niveau. 

Het resultaat van de test zal door een gecertificeerd trainer worden geanalyseerd en persoonlijk met de deelnemer en werkgever worden besproken.  

Na jaren van zelfstandig ondernemerschap besloot ik de stap naar loondienst te zetten. Natuurlijk diende toen de vraag aan: ‘wat zoek ik eigenlijk voor baan?’ Ik heb de PAPI-3 assessment (Personality and Preference Inventory) ingevuld. Verbazend hoe een persoonlijkheidsanalyse zoveel zicht gaf op mijn persoonlijkheid en kwaliteiten! Bovendien nam trainer de tijd om de uitslag met mij te bespreken en de belangrijkste punten op een rijtje te zetten. Het meeste was op zich niet nieuw, maar ik was wel verbaasd toen ik zag dat sommige eigenschappen die voor mij ‘normaal’ waren als opvallende kwaliteit naar voren kwamen…Vanaf dat moment keek ik naar andere elementen in vacatures. Feit is dat ik nog geen twee maanden na de assessment aangenomen werd in mijn huidige functie. Ik geloof zeker dat het inzicht dat ik kreeg door dit assessment heeft bijgedragen aan deze snelle ontwikkeling.”

Lisette Geel Communicatieadviseur

Wij hanteren bij in- en doorstroom van kandidaten en medewerkers de Persoonlijkheidsanalyses PAPI-3. De assessment PAPI is zeer makkelijk en snel in te vullen en ook de deskundige rapportage na afloop geeft kleur en daarmee meerwaarde dan alleen de gegevens op papier. De PAPI-3 geeft een helder inzicht in de competenties en de ontwikkel- mogelijkheden en gebieden van de (potentiële) medewerker. De presentatie in het diagram laat tevens de (interne) balans zien van de verschillende onderzochte velden van die persoon. Ik vind dat het assessment PAPI-3 uitstekend helpt bij het verkrijgen van inzicht in je eigen persoonlijkheid. En… het blijkt eigenlijk altijd helemaal te kloppen!

Dick van Hoek Operationeel directeur

Walter heeft ons met de inzet van de PAPI-test meer dan eens geholpen bij de aanstelling van nieuwe collega's. De resultaten van deze test zijn voor de kandidaten vaak zeer herkenbaar. De gesprekken die Walter n.a.v. de test met de kandidaat en met ons als opdrachtgever voert, zijn niet alleen van hulp bij het maken van een goede afweging, maar zijn ook nuttig voor het traject daarna. De bevindingen van de PAPI-test en de adviezen van Walter helpen een leidinggevende bij de begeleiding en coaching van een nieuwe collega. Zelfs nadat iemand al enkele jaren in dienst is, wordt de PAPI-rapportage er nog wel eens bij gehaald. En dan blijkt vaak opnieuw hoe verrassend goed de rapportage klopt met de bevindingen die je zelf inmiddels hebt opgedaan.

Kees Slootweg CFO, Profila Zorggroep

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Onze HRM & persoonlijkheidsanalyse expert Walter Voll vertelt u graag meer. Neem contact op en ontvang een gratis assessment.

 

030 20 72 003

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Onze HRM & persoonlijkheidsanalyse expert Walter Voll vertelt u graag meer. Neem contact op en ontvang een gratis assessment.

030 – 20 72 003