‘Ik heb nog nooit gezien dat iemand zo succesvol, zo snel gegroeid is.’

Lennart*, directeur ICT-bedrijf:

Een kennis van Viktor* werkte al bij ons. Op een dag kwam hij naar mij toe en zei, ‘Goh, ik zie dat je nog op zoek bent naar goede ontwikkelaars. Ze zijn lastig te vinden in de huidige arbeidsmarkt. Ik ken iemand, Viktor. Hij zit thuis met straatvrees, maar is ontzettend slim. Hij houdt zich veel bezig met computers en software, en ik denk dat hij goed in het team past.’

Vervolgens heb ik Viktor uitgenodigd voor een gesprek. Er zat inderdaad een man tegenover mij die heel zenuwachtig was. Hij had ook niet echt het profiel dat overeenkwam met de ideale kandidaat: hij had zijn opleiding ook niet helemaal afgemaakt.

Na wat gesprekken met Viktor en wat nachten erover geslapen te hebben, heb ik hem nóg een keer uitgenodigd. Tijdens dat gesprek heb ik gezegd: ‘Laten we het proberen met een halfjaarcontract. Je krijgt van ons een opleiding. Daarvoor wil ik wel dat je capaciteitentesten uitvoert. Als deze goed zijn, wil ik het halfjaar aangaan.’

Online assessments

L: Op dat punt hebben we GezondEffect ingeschakeld om een persoonlijkheidsanalyse en capaciteitentesten bij Viktor af te nemen. Dit is onderdeel van onze standaard wervingsprocedure: past deze persoon qua intelligentie, vaardigheden en persoonlijke kenmerken binnen de functie? Bij het uitvoeren van de capaciteitentesten werd het even lastig. Viktor belde op om te melden dat hij een blackout had gekregen, bedankte vriendelijk voor de mogelijkheid en zei dat het hier ophield omdat hij de test niet af kon ronden. ‘Wacht even, niet zo snel’, zei ik tegen hem. Vervolgens heb ik GezondEffect gevraagd om te kijken naar de resultaten tot dat moment. Deze bleken heel goed te zijn. We hebben hem toen de tijd gegeven om de test af te maken. ‘Geen zenuwen, gewoon rustig afmaken, het maakt niet uit hoe lang je er over doet.’

Gelukkig heeft Viktor dit gedaan. Toen bleek dat hij heel goed uit de test kwam: alle kennis en vaardigheden waren aanwezig. De resultaten en het advies van GezondEffect waren positief, dus we zijn het halfjaar aangegaan. 

V: Ik had een heel slecht zelfbeeld. Ik was erg onzeker en kon veel piekeren. De uitslagen van de testen, gaven mij weer zelfvertrouwen, een bevestiging dat ik het kon en een steun in de rug. Dit heeft mij heel erg geholpen. Ik had mijzelf veel slechter ingeschat, dan wat er uiteindelijk uitkwam. Als ik deze testen niet gedaan had, had ik mijn werk waarschijnlijk niet durven laten zien omdat ik te veel twijfels had over de kwaliteit. Nu ik weer aan het werk ben en dagelijks dingen doe, gaat het goed, maar de testen aan het begin hebben mij daar erg mee geholpen.

Subsidie: participatie op de arbeidsmarkt

L: Later bleek ook dat we een subsidie kregen vanuit de gemeente waar Viktor woont. De gemeente wilde ook graag dat Viktor weer opgenomen zou worden in de arbeidsmarkt. Wat zij daarvoor wel vroegen, was een adviseur die Viktor zou begeleiden tijdens het traject. Dit hebben wij aan GezondEffect gevraagd. Intern is hij inhoudelijk opgeleid, extern heeft GezondEffect als jobcoach gefungeerd en het integratie-stuk begeleidt. De externe begeleiding is heel fijn: een onafhankelijke partij waar Viktor eventueel andere dingen tegen zal zeggen als tegen zijn werkgever.

Coaching bij arbeidsintegratie

V: Intern ben ik vooral technisch en zakelijk begeleid. De coaching door GezondEffect heeft mij met alles eromheen geholpen, dit vond ik heel fijn. Tijdens het werken beleef je dingen en loop je tegen van alles aan. Wanneer je dit bespreekt met iemand, krijg je een hele andere kijk op problemen en andere oplossingen waar je zelf nog niet aan had gedacht. De coaching heeft mij geholpen om mezelf te vinden en ervoor te zorgen dat voor mijzelf alles goed bleef gaan.

Daarnaast zijn wij tijdens de coaching ingegaan op aandachtspunten welke uit de persoonlijkheidsanalyse waren gekomen. Zo kon ik erg lang doen over het beantwoorden van mails, waardoor ik voor mijzelf juist een drempel creëerde om te antwoorden. Ook deze zaken kwamen tijdens de coaching ter sprake.

Vertrouwen en kansen bieden

L: We nemen wel vaker mensen aan waarvan het profiel niet helemaal matcht, maar waar je toch vertrouwen in hebt. Dit kan een afstand tot de arbeidsmarkt zijn, een cv wat niet matcht of een totaal andere opleiding. Soms worden mensen in eerste instantie overal afgewezen omdat zij niet helemaal matchen met het vooraf gemaakte profiel, maar vaak gaat dit toch heel goed. Dan moet je door bepaalde dingen heen prikken en verder kijken dan je neus lang is. Het is leuk om mensen een kans te geven en vaak zijn dit hele loyale werknemers en succesvol in hun vak.

Ik zou andere bedrijven ook aanraden om, rekening houdende met de mogelijkheden binnen een bedrijf, ook mensen een kans te geven die in eerste instantie niet in het ideale plaatje passen. Daar hangen wel een paar voorwaarden aan: je moet van tevoren een goede test doen. Ten tweede moet duidelijk zijn dat je iemand een kans geeft, en dat het dan van beide kanten moet komen. De persoon zelf zal ook veel moeten investeren en over drempels heen moeten klimmen. Als bedrijf moet je ook zorgen voor genoeg begeleiding en goed betrokken blijven.

Bij ons was het ook een groot risico, waarvan ik deze resultaten niet had durven hopen. 

Een jaar later

V: Voordat ik ging werken, kwam ik niet buiten. Ik deed niets en was eigenlijk een soort van verlamd. Nu doe ik steeds meer en ook allerlei dingen die ik vroeger helemaal niet meer deed omdat ik er een angst voor had ontwikkeld, zoals naar de winkel gaan. Ook buiten werk heeft mijn terugkeer op de arbeidsmarkt dus veel impact op mij. Op het werk zorgt mijn zelfvertrouwen ervoor dat ik mij thuis voel en dat ik meer inbreng bij projecten.

L: Het is echt een groot succes te noemen. Viktor is een hele andere man geworden: vrij en zelfverzekerd, één van de beste programmeurs die wij hebben, geeft demonstraties aan klanten, valt goed in de groep, maakt grappen met collega’s, durft in groepen voor zich uit te komen, een hele intelligente man. Ik heb nog nooit gezien dat iemand zo succesvol, zo snel gegroeid is.

In eerste instantie gaven de uitslagen van de testen ons het vertrouwen om het voor een halfjaar te proberen. Na afloop van het halfjaarcontract, hebben wij Viktor vast aangenomen. Het is ongelofelijk fantastisch wat een verandering hij heeft doorgemaakt.

*De gebruikte namen zijn om privacyredenen gefingeerd.

Mocht u naar aanleiding van dit verhaal contact willen met één van de betrokkenen, neem dan contact op via walter@gezondeffect.nl of 030-2072003.