Toekomstbestendig met duurzaam inzetbaar personeel

Om uw organisatie toekomstbestendig te maken en houden, is het van belang ervoor te zorgen dat uw medewerkers van waarde blijven voor uw organisatie. Zijn zij fysiek en mentaal fit genoeg om het werk goed te kunnen blijven doen? Staan zij open voor veranderingen?

Er is niet één aanpak voor het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Elke organisatie is uniek, net als elk individu daarbinnen. Wat wordt er binnen uw bedrijf al gedaan op de volgende gebieden? 

Gezonde, vitale en energieke medewerkers leveren niet alleen beter werk: zij houden het werk ook langer vol en zijn bovendien minder ziek. Werken aan de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers, loont.

  • Werkgeluk en verbinding met de organisatie positief beïnvloeden 

Gedreven en gemotiveerde medewerkers zorgen voor betere bedrijfsresultaten en een goede werksfeer.

Een bedrijfscultuur beïnvloedt wat mensen voelen, denken en hoe zij handelen. Dit is heel bepalend voor het succes van een organisatie. Een bedrijfscultuur is lastig te veranderen en kost tijd. Het recept voor een gezonde bedrijfscultuur is niet simpel. Wat zijn belangrijke ingrediënten voor een gezonde bedrijfscultuur en hoe kunnen deze beïnvloedt worden? 

  • Persoonlijke ontwikkeling van medewerkers stimuleren 

Hebben uw medewerkers inzicht in hun persoonlijke vaardigheden en ontwikkelpunten? Zijn zij zich bewust van hun motivatie, kennis en competenties? En is de manager of HR hier ook van op de hoogte? Misschien zijn er nog kwaliteiten die ongebruikt blijven terwijl ze wel goed van pas komen. Zonde! Onze werknemersontwikkeling tool geeft u en uw medewerkers de benodigde inzichten. 

Door een ontwikkelplan en leerplan op te stellen voor een medewerker, verhoogt u de productiviteit, betrokkenheid en tevredenheid.

Wilt u meer weten over het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van uw personeel? Wij adviseren u graag.