Werk maken van gezondheid, loont. Tips voor gezondheidsbevordering op afstand.

Door een gezonde leefstijl te stimuleren, probeert u te voorkomen dat mensen ziek worden. Gezondheidsbevordering is een vorm van preventie. Gezondere medewerkers zorgen niet alleen voor minder verzuimkosten, maar ook voor betere bedrijfsresultaten.  

Blijven bewegen 

Bewegen is goed voor het afweersysteem, dat we nu hard nodig hebben. Onze afweer is een belangrijke remedie tegen virussen. Daarnaast komen er tijdens het bewegen allerlei stoffen vrij die een positieve invloed hebben op de gemoedstoestand. Daarom is het, zeker in tijden van angst, bezorgdheid en onzekerheid, belangrijk om te blijven bewegen. 

Mentaal gezond 

De huidige coronacrisis en bijkomende veranderingen kunnen voor angst, bezorgdheid en onzekerheid zorgen bij mensen. Hoe staat het met de mentale gezondheid van uw medewerkers? Hoe ervaren zij de werk- en privébalans, hoe gaan zij om met stress en komen zij voldoende aan ontspanning toe? Blijf in gesprek met uw mensen en zorg ervoor dat zij weten waar zij terecht kunnen voor ondersteuning. 

Maar: hoe stimuleert u beweging bij uw medewerkers als zij fysiek op afstand zijn? En welke ondersteuning kunt u hen bieden? 

GezondEffect E-coaching 

GezondEffect biedt individuele, online coaching aan uw medewerkers. Onze vitaliteitscoaches begeleiden hen bij het bevorderen van de fysieke én mentale conditie. De coaches helpen hen om vanuit hun eigen kracht tot een duurzame gedragsverandering te komen. 

Meer weten? Vraag een gratis adviesgesprek aan