Header-Trainingen

(Individuele) Begeleiding bij de BRAVO-onderwerpen
Professionele begeleiding van medewerkers bij de onderwerpen BRAVO (Meer Bewegen, Stoppen met Roken, Minder Alcohol, Gezonde Voeding, Ontspanning). De begeleiding kan op vele manieren ingevuld worden. We gaan graag samen met u in gesprek om een kwalitatief goede begeleiding op maat te kunnen inzetten.

Stressmanagement

Stress is in de afgelopen jaren beroepsziekte nummer 1 geworden. Steeds meer werknemers ondervinden stress in hun werk en dagelijks leven. Het is van essentieel belang geworden om deze – niet wenselijke ontwikkeling – binnen uw organisatie aan te pakken. Leer uw werknemers om te gaan met stressvolle situaties en werkzaamheden. Het niet aanpakken/onderkennen van deze ontwikkeling kan leiden tot een burn-out!

Werknemers leren in deze training stressoorzaken te herkennen, hoe daarmee om te gaan en daarnaast door middel van ontspanningstechnieken de individuele belastbaarheid in balans te brengen.

Leefstijlcoaching voor leidinggevenden

Leefstijlcoaching is een vorm van coaching die de balans tussen de persoonlijke wensen en de relatie tussen het werk versterkt. Mensen voelen zich geleefd en hebben moeite met het maken van keuzes, twijfelen over hun keuzes, twijfelen over hun opleiding en carriére enz. Ze zijn uit balans. GezondEffect heeft een training ontwikkeld die leidinggevenden de basisvaardigheden leert om werknemers te coachen  naar een gezonde leefstijl en een betere worklifebalance.

Duurzaam leiderschap

Duurzaam Leiderschap heeft alles te maken met authenticiteit. Het gaat vooral over persoonlijk leiderschap, over je eigen leven leiden, jezelf zijn en niet geleid worden door het bestaande systeem of door verwachtingen die je denkt dat anderen van je hebben. Een duurzame leider weet anderen te inspireren tot ander gedrag zonder te instrueren. Door het geven van ruimte en eigen verantwoordelijkheid worden mensen in hun kracht gezet.

Budgetcoaching

Steeds meer werknemers ondervinden financiële stress, doordat men steeds meer wil/moet voldoen aan hun omgeving. Deze druk en de gestelde “eisen” nemen alleen maar toe. Het wordt voor hen steeds moeilijker om hieraan te voldoen.
Als de financiën niet op orde zijn, kan dat een behoorlijke invloed hebben op iemands leven en functioneren. Financiële problemen kunnen vele oorzaken hebben. Wij helpen medewerkers om weer inzicht en controle te krijgen over de eigen financiële situatie. Er wordt samen met de budgetcoach gekeken naar de problemen en een planning gemaakt inzake de betalingsachterstanden. ook leren we de medewerker hoe om te gaan met de administratie en hoe de kosten en uitgaven weer in balans te krijgen en vooral ook hoe de balans vol te houden! Op die manier ontstaat er rust en is er weer ruimte voor de leuke dingen.

Til- en heftechniek

Deze training leert je bewust om te gaan met je lichaam. Veel tillen, bukken, heffen kan voor fysieke klachten zorgen. In deze training leer je de juiste technieken toe te passen en leer je een gezonde lichaamshouding aan te nemen. Kortom, het verbeteren van de fysieke belasting en belastbaarheid.