GezondEffect is verhuisd!

Eet je een appeltje met ons? 
Per 1 oktober werken wij vanuit ons nieuwe kantoor in Houten. Ons nieuwe adres is: Kokermolen 2-8, 3994 DH Houten. Ook hier ben je van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek.
 
Walter Voll
Read more →

Aftrap project i Feel Good Jongeren

Vrijdag 8 september was de aftrap voor het project i Feel Good Jongeren. Dit project loopt 3 maanden en is tot stand gekomen door middel van een samenwerkingsverband met de Gemeenten Midden Limburg, het werkgeverservicepunt en Gezondeffect.  Doel van het project is de kansen op de arbeidsmarkt van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van sport en spel activiteiten en het aanleren van vaardigheden te vergroten.

Thema’s die centraal staan in het programma zijn: Bewegen en samenwerken, ontspanning en empowerment.

 

Read more →

Muziek draagt bij aan vitaliteit

Vandaag presenteerde Erik Scherder op de Week van de Ondernemer de effecten van ons brein op muziek en legde hij uit hoe muziek bijdraagt aan vitaliteit. Uit onderzoek is gebleken dat muziek een positief effect heeft op onze vitaliteit en stress reduceert. Samen met Tim Knol (sing a songwriter) nam hij het publiek mee in een interessante uitleg van de werking van ons brein.

Read more →

Ontbijtspel

Eind april vond een leuke afronding plaats voor het project voeding met een interactief ontbijtspel.

De enthousiaste deelnemers werden door middel van o.a. een kwis op de proef gesteld om hun kennis te testen op het gebied van voeding.

Read more →

Nieuw binnen ons aanbod!

Sinds kort biedt GezondEffect ook outdoor groepsactiviteiten aan! Met ervaren groepsbegeleiders gaat u samen met uw team/klas/afdeling aan de slag binnen één van onze activiteiten. Al deze activiteiten zijn gericht op het verbeteren of versterken van het team op de 3 pijlers: samenwerking, eigen verantwoordelijkheid en communicatie.

Naast dat het de saamhorigheid binnen het team versterkt, is het ook gewoon een enorm leuk teamuitje waarin veel lol te beleven valt! Hierna kunt u weer vol enthousiasme en nieuwe inspiratie aan het werk.

Bent u nieuwsgierig geworden welke outdoor-activiteiten GezondEffect kan bieden? Klik dan op de link hieronder voor meer informatie of neem contact met ons op! 030-8080877, office@gezondeffect.nl of via het contactformulier

GezondEffect activiteiten 2017 

Read more →

GezondEffect is Leerbedrijf!

Met ingang van 8 maart 2017 is GezondEffect officieel erkend Leerwerkbedrijf. Wij zijn daar bijzonder trots op! GezondEffect is een snel groeiend, dynamisch leerbedrijf met klanten in uiteenlopende branches. Je kunt  bij ons praktijkervaring op doen en wordt vakkundig begeleid.

Op dit moment hebben wij een stageplaats voor een medewerker marketing en communicatie (BOL, MBO 4-niveau).

Heb je interesse neem dan contact met ons op! Tel: 030-8080877.

 

Read more →

Gezond voedingspatroon lijkt gunstig bij depressie

Dat we met een gezond voedingspatroon het risico op vele lichamelijke ziekten kunnen verminderen of zelfs ontwijken, wisten we al. Maar het lijkt erop dat wij ook het risico op psychische aandoeningen zoals depressies kunnen verminderen met een gezond voedingspatroon.

Op het moment lopen er onderzoeken die het verband tussen obesitas en depressie onder de loep nemen. Er komen steeds meer gegevens vrij en bieden weer aanleiding voor nieuwe onderzoeken. Voorzichtig valt er te zeggen dat er een verband is tussen overgewicht en depressie. Klik hieronder voor het hele artikel.

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/een-gezond-voedingspatroon-lijkt-gunstig-bij-depressie~a4472678/

 

 

Read more →

5 tips voor vitaliteit

Vitaliteit is meer dan gezond zijn en gezond eten. Het gaat over voeding, bewegen, ontspanning, werk-privé balans. Hieronder staan 5 tips om je vitaliteit te bevorderen en daarmee de kwaliteit van leven.

  1. Leef gezond
    Doe aan sport en houd je voeding in de gaten. Psychische klachten hebben minder snel vat op mensen die gezond leven.
Read more →

leefstijl als medicijn

Gedragverandering levert gezondheidswinst op!

Uit onderzoek blijkt dat verandering van leefstijl direct leidt tot een verbetering van de situatie van de persoon. Ook op oudere leeftijd  is gezondheidswinst te boeken door een andere leefstijl. Uitval van mensen met een leefstijlziekte kost veel geld. Hoge zorgkosten maar ook verlies aan productiviteit in werk.

Read more →

Help, heb ik een burn-out?

Ik denk dat ik tegen een burn-out aan zit. Ik ben moe, heb concentratieproblemen en het plezier in mijn werk (en ook in andere dingen) wordt steeds minder. Wanneer wordt stress een burn-out en wat kan ik doen om een burn-out te voorkomen? Lees meer

 

Read more →